ODTÜ Teknopark'taki Ceidot Oyun Stüdyoları yöneticisi Erkan Bayol, 9 Mayıs 2008'de 1. Tur Açık Beta testlere başlayan Hükümran Senfoni Online'ın, 3 ay içerisinde 100 bin kayıtlı kullanıcı barajını geçmeyi başardığını söyledi. Bayol, oyunun henüz açık beta aşamasında bulunmasına rağmen Türk oyun severlerin gösterdiği ilgi ve güvenin "olağanüstü" olduğunu da sözlerine ekledi.
Türkiye'de en çok oynanan ve Almanya'da üretilen tarayıcı tabanlı oyunlardan Travian'ın 2004 yılında yayınlanmaya başlandığını ve o dönemden bugüne kadar Türkiye'de 400 bin dolayında oyuncusu olduğunu anlatan Bayol, "Yani 4 yılda 400 bin seviyesine gelmiş bulunuyorlar ki bu rakam ciddi bir başarıdır" dedi.
Yine Almanya'da geliştirilen Ogame'in 2002'de çıktığını ve Türkiye'deki oyuncu sayısının da 300 bin civarında olduğunu ifade eden Bayol, şöyle konuştu: "Bu oyunlar, dünyanın en büyük yayıncıları tarafından yayınlanan ve çok eski oyunlar. Kendi türlerinde hepsi birer klasik. Bu oyunların bu kadar uzun zamanda ulaştığı oyuncu kitlesine bakarsak Hükümran Senfoni Online'ın henüz test aşamasında olmasına rağmen, 3 ay gibi kısa bir zamanda 100 bin rakamını geçmesi ciddi bir başarı. Büyük ihtimalle oyun, Türkiye'de bugüne kadar en hızlı büyüyen tarayıcı tabanlı oyun oldu. Bu hızla giderse birinci yılın sonunda Türkiye'nin en çok oynanan tarayıcı tabanlı oyunu olacak."
Alıntıdır
Arkadaşlar benim yorumum ise işte türklerin becerisi ama televizyonda izlemiştim show tvde adamlar sermaye olmadığı için oyunu çıkartamıoz demişlerdi ama sonunda çıkmış.
buyrun:
http://hso.mynet.com/burdan indirebilirsiniz.
ScreenShotlar:
ARKADAŞLAR YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.